Nederland heeft ongeveer 7.500 bowlers die lid zijn van de Nederlandse Bowling Federatie (NBF). Deze bowlers zijn lid van de NBF omdat ze zijn aangesloten bij één van de ongeveer 120 bowlingverenigingen in Nederland.

Als ingelogde gebruiker heeft u toegang tot afgeschermde info op deze website.

Binnenkort bij SBV:
  

Het zijn roerige tijden en de maatschappij staat (grotendeels) op z'n kop. Echter gaat het bestuur achter de schermen door om de belangen van de bowlers zo goed mogelijk te behartigen en vergadert met de nodige veiligheidsvoorschriften gewoon door.

Op zaterdag 25 april zijn er een aantal zaken besproken en hieronder een opsomming:

Huisleagues 2020-2021
We moeten als bestuur wel met de voorbereidingen van het nieuwe bowlingseizoen beginnen. We hopen dat alle leden solidair zijn met de vereniging en het bowlingcentrum en weer inschrijven voor het nieuwe seizoen. We missen de bowlingactiviteiten. We missen onze bowlingvrienden. Het is juist nu belangrijk er als vereniging voor elkaar te zijn.

Normaal is er aan het einde van het seizoen de teamcaptainvergadering waarop het een en ander wordt besproken. 
Voor het eerst sinds enkele jaren gaat de baanhuur omhoog. Dat houdt in dat we voor een keuze staan. Hetzelfde leaguegeld met minder prijzengeld. Of meer leaguegeld met hetzelfde prijzengeld.
We hebben als bestuur gekozen voor het laatste.

De Maandag Masterleague start op 31 augustus 2020 om 19.45 uur. 3 periodes met verschillende oliepatronen. € 42 leaguegeld per team per speelavond.

De Donderdag Canadian Corner-league start op 3 september 2020. 1 periode met 1 oliepatroon. € 42 leaguegeld per team per speelavond.

De jeugd speelt wederom op de zaterdagen om 10.30 uur. Zij beginnen op 5 september 2020 met 
1 uur training en daarna 3 games League. De maandelijkse bijdrage hiervoor is € 30.

Voor de huisleagues kun je inschrijven via de website
De G-Bowlers kunnen zich inschrijven bij Jan of Herman
De jeugd kan dit doen bij Christianne Kerckhoffs.

Contributie
Tijdens de ALV 2019 is besloten de contributie in 2 opeenvolgende jaren te verhogen met € 5,00 om te kunnen voldoen aan de afdracht van de Nederlandse Bowling Federatie.
Het contributiegeld seizoen 2020-2021 is als volgt.

Jeugd t/m 17 jaar € 36,00
Jong Senioren 18 t/m 21 jaar € 46,00
Senioren € 52,00
Senioren vanaf 65 jaar € 46,00
G-Bowlen (enkel op woensdag) * € 15,00
Dubbelleden Jeugd € 21,00
Dubbelleden Senioren € 28,00

* G-Bowlers die enkel op woensdag spelen betalen € 15,00 contributie per seizoen, verrekend per speeldag G-League. Speelt een G-Bowler/Bowlster mee in de reguliere huisleague en/of toernooien, dan geldt het reguliere contributie-tarief behorende bij de leeftijd en krijgt men € 15,00 korting indien óók deelgenomen wordt aan de G-League.

Je kunt vanaf nu ook het contributiegeld overmaken op banknummer IBAN nummer:  NL84 RABO 0147 6288 57 onder vermelding van je naam en lidnummer.

Jubileum Toernooi
In week 40 organiseren we het uitgestelde Jubileumtoernooi. In die week zijn er dus geen leagues. Ieder lid van de Sittardse Bowling Vereniging mag aan het toernooi deelnemen. Hopelijk speelt iedereen die zich reeds heeft opgegeven, nog mee. Kijk even op de website of contacteer .

Algemene Ledenvergadering
De geplande Algemene Ledenvergadering van 26 april 2020 zal noodgedwongen op een later tijdstip worden gehouden. We proberen dit digitaal te doen. We houden je via de digitale nieuwsbrief op de hoogte.

Bowlingballen en balansgaten
Door World Bowling werden een aantal aanpassingen gemaakt aan de reglementen inzake het gebruik van een balansgat en het gebruik van ballen door tweehandige bowlers. 
Deze aanpassingen gaan in vanaf 1 augustus 2020. Hierover hebben we in januari al eens geschreven.
Dit wil zeggen dat indien je deelneemt aan een league of toernooi, je materiaal vanaf deze datum aan de nieuwe eisen moet voldoen. 
Neem hierover even contact op met je proshop.

 

Hou vol lieve leden, vrijwilligers en iedereen die de bowlingsport in het bijzonder een warm hart toedraagt. We hebben nog geen idee, wanneer we jullie gaan zien, maar ook nog niet hoe. 
Voor nu blijf gezond en zorg goed voor elkaar. We wensen iedereen veel sterkte deze periode.

Stay safe.

Bestuur

sbv logo 300

Sittardse Bowling Vereniging

Rijksweg Zuid 210
6134 AG Sittard