Nederland heeft ongeveer 7.500 bowlers die lid zijn van de Nederlandse Bowling Federatie (NBF). Deze bowlers zijn lid van de NBF omdat ze zijn aangesloten bij één van de ongeveer 120 bowlingverenigingen in Nederland.

Als ingelogde gebruiker heeft u toegang tot afgeschermde info op deze website.

Binnenkort bij SBV:
  

Beste bestuursleden,

‘Wanneer mogen we weer bowlen’? Deze vraag is de afgelopen weken heel vaak gesteld maar het antwoord is nog steeds niet voor iedereen duidelijk. Wij ontvangen tegenstrijdige berichten over het opengaan van de verschillende centra. We begrijpen dat in enkele gemeenten centra toestemming hebben om per 1 juni open te gaan. Daarnaast is het op andere plekken nog onduidelijk. Deze onzekerheid werkt beklemmend, uiteraard voor de bowlingcentra maar ook voor de verenigingen.

Schuiven

Het is en blijft nog wel een lastige tijd voor verenigingen. Vanwege de coronacrisis is er al gedurende lange tijd geen tot weinig contact met jullie leden. Of in ieder geval anders dan we gewend zijn. We ontvangen daarom berichten dat het voor sommige verenigingen lastiger inzichtelijk te krijgen is wat leden komend jaar zullen doen. De NBF heeft nagedacht hoe wij de aangesloten verenigingen hierin kunnen ondersteunen. Wij geven jullie graag wat meer tijd om de ledenadministratie op orde te krijgen. Daarom heeft de NBF besloten de afmeldtermijn te verschuiven van 1 september naar 1 oktober, dus zullen ook de facturen worden verstuurd op 1 oktober in plaats van 1 september. Op deze manier hebben verenigingen en leden een maand langer de tijd om hun lidmaatschap te voldoen.

Wennen aan de nieuwe situatie

‘Het nieuwe normaal’, we vinden dit een lastige term. Duidelijk is dat het coronavirus nog een langere periode invloed heeft op onze sport en hoe we die met elkaar kunnen beleven. Er zijn diverse regels waar we ons aan moeten houden en dat kan invloed hebben op de activiteiten die we kennen en gewend zijn. Wij hopen dat jullie met ons de uitdaging aangaan, om binnen die regels toch activiteiten te organiseren waarbij onze leden de gezelligheid terug vinden, worden uitgedaagd en het sociale contact kunnen herstellen. Het verschuiven van de afmeldtermijn met 1 maand, stelt ons allemaal in de gelegenheid om te wennen aan de nieuwe situatie.

De financiële positie van de NBF

We ontvingen de afgelopen weken ook diverse vragen over de contributie. Helaas hebben we de afgelopen jaren te maken gehad met teruglopende ledentallen. Ondanks de contributieverhoging is de financiële positie niet van dien aard om voorstellen om de contributie van de laatste maanden terug te storten of de verhoging van vijf euro een jaar op te schuiven, te honoreren. Alle opties en scenario’s zijn uitgebreid besproken en onderzocht maar bleken niet haalbaar. Helaas komt de NBF niet in aanmerking voor noodsubsidies die door de regering ter beschikking worden gesteld. We doen daarom nogmaals een beroep op solidariteit van jullie en alle leden, om lid te blijven en zo de bowlingsport levend te houden in deze lastige tijd.

Start competitie

Huisleagues kunnen gewoon in september beginnen. Tot die tijd is het officieel niet toegestaan om wedstrijden te organiseren. We begrijpen dat er intern competitie ontstaat, zodra men met elkaar de baan op gaat. We kunnen het echter niet groots aanpakken en om de tweede golf van het virus te voorkomen moeten we met elkaar het aantal verplaatsingen tot het minimum beperken. De NTL en andere evenementen willen we vanaf 1 oktober opstarten. Dit om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven zich op te geven.

Vragenuurtje

Naast deze eenmalige aanpassing van de afmeldtermijn, zijn we bezig met de volgende acties: In Microsoft Teams is een omgeving ingericht voor verenigingsbestuurders, waar we elkaar digitaal kunnen ontmoeten, ‘vragenuurtjes’ georganiseerd worden met NBF-bestuursleden en/of bureaumedewerkers en waar we ideeën en ervaringen kunnen uitwisselen. Volgende week ontvangen alle voorzitters hiervoor een uitnodiging. 

Op http://nbf.bowlen.nl/corona vinden jullie alle informatie en updates omtrent het coronavirus. Ook doen we graag een voorzet voor het bedenken van nieuwe wedstrijdvormen en uitdagingen & trainingen voor onze leden, die binnen de huidige situatie gespeeld kunnen worden. Om solidariteit te waarderen, verloten we in oktober 10 bowlingballen onder alle leden. Het enige dat men hier voor hoeft te doen is lid te blijven van de vereniging. Tot slot organiseren we, online, de eerste editie van de NBF Awards, waarover jullie snel meer horen.

De NBF is er voor alle bowlers

De NBF is er voor alle bowlers en met name voor de verenigingen. We staan voor jullie klaar om ondersteuning te bieden waar dat nodig is. Financieel kunnen we niet meer doen dan eerder aangegeven, maar we denken graag mee op ieder ander vlak. Heb je vragen of behoefte om te sparren, stuur ons een mail en we nemen contact op. Samen komen we hier uit. Samen moeten we verder om onze prachtige sport te blijven beoefenen. 

Met vriendelijke groet,

Nederlandse Bowling Federatie

Bob Schut

Voorzitter

sbv logo 300

Sittardse Bowling Vereniging

Rijksweg Zuid 210
6134 AG Sittard