Nederland heeft ongeveer 10.000 bowlers die lid zijn van de Nederlandse Bowling Federatie (NBF). Deze bowlers zijn lid van de NBF omdat ze zijn aangesloten bij één van de ongeveer 140 bowlingverenigingen in Nederland.

Als ingelogde gebruiker heeft u toegang tot afgeschermde info op deze website.

Binnenkort bij SBV:
  

Zoë de Haan en Jordi Putman zijn Sittards Kampioene en Kampioen 2019 geworden.

Voor de pas 15-jarige Zoë is dit haar 1e titel bij de senioren. Zij versloeg in een spannende strijd Marion Goldsmid.
Marion begon de finale met een voorsprong van 25 pins. Gedurende de finale games was het stuivertje wisselen tussen Zoë en Marion. Uiteindelijk had Zoë het in eigen hand en moest ze de 10e frame van game 12 dichthouden om de titel te pakken. Een dubbele strike en 9 was ruim voldoende om met 13 pins te winnen.

Jordi won zijn titel met extreem hoge scores. In de voorronde scoorde hij 1425 en deelde zo een eerste slag uit naar de concurrentie. Glenn Zillekens was de enige die het niveau enigszins kon volgen, maar moest in de voorronde al 81 pins toegeven op Jordi.
In de finale gingen beide heren gelijk op; beide begonnen met 247 en vervolgens begonnen beide heren met 10 strikes in game 8. Waar Glenn een spilt gooide en eindigde op 285, bleef Jordi perfect en gooide zo de enige 300-game van dit kampioenschap. Uiteindelijk scoorde Jordi in de finale 1479 en Glenn 1454.

Het echtpaar Herman en Marion Goldsmid zijn Sittards Kampioen geworden in de 50+ klasse bij de heren en bij de dames.

Hieronder de einduitslagen per klasse.
Uitslagen


De fotos van de prijsuitreking zijn te vinden op de Facebook-pagina van de SBV.
Fotoalbum

sbv logo 300

Sittardse Bowling Vereniging

Postbus 45
6130 AA Sittard