Nederland heeft ongeveer 8.500 bowlers die lid zijn van de Nederlandse Bowling Federatie (NBF). Deze bowlers zijn lid van de NBF omdat ze zijn aangesloten bij één van de ongeveer 120 bowlingverenigingen in Nederland.

Als ingelogde gebruiker heeft u toegang tot afgeschermde info op deze website.

Binnenkort bij SBV:
  

Zoë de Haan 30e van Europa.
Naast Zoë waren er nog 7 leden van onze vereniging aanwezig tijdens het EJK in Tilburg afgelopen week.

Zoë begon bij het dubbel en team-event voortvarend en stond zij met een gemiddelde van 175 bij de top 24 op de 18e plaats, hetgeen recht zou geven op deelname aan de Master Finales.
Helaas ging het singelevent niet zo als gehoopt en zakte ze een aantal plaatsen en eindigde ze op een verdienstelijke 30e plaats met 173 gemiddeld. 
In een korte reactie liet ze weten niet ontevreden terug te kijken op haar debuut voor TeamNL.

ejk

Veerle Tribulet mocht aantreden als pacer bij de Noorse delegatie, nadat een van de deelneemsters toch met Covid-19 besmet bleek te zijn. Zij heeft alle events mee mogen spelen en zo de nodige ervaring opgedaan om wellicht komende jaren onze vereniging te vertegenwoordigen voor Nederland op een EJK.

Vincent Vluggen, die vorig jaar geselecteerd was om het EJK te spelen en nu te oud is om deel te nemen aan het EJK, mocht tijdens het teamevent ook meedoen als pacer omdat er enkele landen met minder dan 4 deelnemers naar Tilburg waren gekomen. Om het bespelen van de banen zo gelijk mogelijk te laten verlopen, worden er dan pacers gebruikt om zo op alle banen hetzelfde aantal games te krijgen.

Elk toernooi en/of event kan niet zonder de vele vrijwilligers. Ook het EJK in Tilburg niet.
Vanuit de Sittardse Bowling Vereniging en dan specifiek de jeugdbegeleiding waren Gerard Vastmans, Christianne Kerckhoffs en Patrick Tribulet als vrijwilliger aanwezig als baancommisaris en assisteerde Christianne ook nog eens bij de prijsuitreikingen.

EJK 2021 baancommissarissen

De NBF had het leuke idee om de prijsuitreikingen te laten doen door o.a. oud-winnaars van medailles van eerdere EJK's.
Zo werden de medailles op maandag tijdens het Dubbelevent voor de jongens uitgereikt door 5-voudig EJK deelnemer Mike Bergmann.
Op vrijdag werden de medailles voor de singels van zowel de jongens als de meisjes gedaan door Henri Extra. Henri zat in het Nederlands team tijdens het allereerste EJK in 1972 dat gespeeld werd in London.

EJK 2021 interview 2Na afloop van het singelevent werd Henri door NBF voorzitter Bob Schut gehuldigd voor zijn 50-jarig NBF-lidmaatschap. Inmiddels is Henri alweer 51 jaar lid trouwens.

Wij mogen als vereniging trots zijn op deze mensen en zeker de vrijwilligers, bedankt!

 

 

 

Vanaf de volgende speelweek, d.d. 17 februari, wordt er tijdens de Maandag Master League gespeeld op een nieuw patroon, te weten Kegel Main Street v2.

Dit Kegel Recreation Patroon zal de komende 11 speelweken (tot het einde van het seizoen) gebruikt worden.

Voor meer informatie over de oliepatronen tijdens de SBV huisleagues, klik hier.

         Het S.B.V.-bestuur wenst alle leden een gezond, gelukkig en sportief 2019

2019

Subcategorieën

sbv logo 300

Sittardse Bowling Vereniging

Rijksweg Zuid 210
6134 AG Sittard