Vanaf dinsdag 29 september 2020 18.00 uur gelden een aantal landelijke maatregelen, voor minstens drie weken, die de bowlingsport raken.
De horeca moet landelijk om 22.00 uur de deuren sluiten.
Om 21.00 uur mag niemand meer naar binnen.
Binnen geldt een groepsgrootte van maximaal dertig personen.

Het beleid van de Sittardse Bowling Vereniging is er steeds op gericht om de maatregelen van de overheid te volgen. Ook bij deze nieuwe maatregelen blijft dat ons uitgangspunt.
Voor hoe lang is voor ons ook een vraagteken. Zolang als nodig. Het kan ten alle tijden veranderd worden.

Dit betekent voor onze leagues.
Er mogen bij de maandagleague met 10 teams van 3 personen geen toeschouwers, bezoekers en/of overige bowlers in de bowling aanwezig zijn.
In principe kunnen we om 21.45 uur op tijd klaar zijn met de league. Maar in de praktijk lukt dit niet altijd. Daarom starten we een kwartier eerder. Dus om 19.15 uur ingooien en start league om 19.30 uur. We sturen de teamcaptains een mail.
De donderdagleague met 8 teams van 3 personen begint nu ook om 19.30 uur. Ingooien om 19.15 uur. De teamcaptains zijn hierover via mail/app al geïnformeerd.
Hier geldt ook een maximum van dertig personen. Zes bezoekers, bowlers en/of toeschouwers.
Bij de jeugd op zaterdag met 12 leden, 2 trainers en 1 bestuurslid verzoeken we de ouders het aantal aanwezigen ook te beperken tot maximaal 15 personen, zodat ook hier het maximaal aanwezigen niet overschreden wordt.

Teamcaptains. Breng je teamgenoten ook op de hoogte van de veranderde speeltijd.

Verder vragen we nogmaals aan alle leden zich aan het protocol en de regels van het bowlinghuis te houden. Dit gaat niet altijd goed.
Volg de pijlen, houdt 1,5 m afstand buiten de spelersruimte, ontsmet je handen, betaal contactloos.

Respecteer deze maatregelen.

Zorg voor andermans en eigen gezondheid.

Bestuur Sittardse Bowling Vereniging