De Sittardse Bowling Vereniging, opgericht op 24 maart 1980, is één van de bij de Nederlandse Bowling Federatie aangesloten verenigingen en telt op dit moment 176 leden. De leeftijden van deze leden variëren van 7 tot 80 jaar en komen uit Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Verenigde Staten en uiteraard Nederland.
Vrijwel alle leden van de vereniging spelen in één of meerdere leagues. Deze leagues worden gespeeld in Stardust All American Bowling & Party Lounge op diverse avonden.

Lidmaatschap

Om te kunnen deelnemen aan de huisleagues, is een lidmaatschap van de Sittardse Bowling Vereniging vereist. De hoogte van uw contributie wordt bepaald door uw leeftijd.
Zodra u lid wordt van de Sittardse Bowling Vereniging bent u ook automatisch lid van de Nederlandse Bowling Federatie en kunt u meedoen aan nationale en internationale wedstrijden.

Op de Algemene Ledenvergadering in 2018 is een voorstel aangenomen om voor het seizoen 2018-2019 alle leden een éénmalige korting te geven op het contributiegeld.
Voor het seizoen 2018-2019 zijn de navolgende bedragen vastgesteld.

Jeugd t/m 17 jaar € 25,50
Jeugd 18 t/m 21 jaar en 65+ € 36,00
Senioren 22 t/m 64 jaar € 42,00
G-bowlen € 15,00
Dubbellidmaatschap Jeugd € 15,00
Dubbellidmaatschap Senioren € 21,50
Eénmalige administratiekosten nieuwe leden €  5,00 
Eénmalige administratiekosten terugkerende leden €  2,50

 

Klik op de button hieronder om een inschrijfformulier voor uw SBV-lidmaatschap te downloaden. U kunt het pdf-formulier op uw PC invullen en versturen of printen.

Inschrijfformulier Lidmaatschap SBV

 

Toernooien en Kampioenschappen

De SBV organiseert gedurende een seizoen een aantal zogenaamde huistoernooien en de Sittardse Kampioenschappen. Deelname aan deze toernooien staat open voor alle leden van de Sitardse Bowling Vereniging. 
Leden van de SBV kunnen ook deelnemen aan Regionale of Nederlandse Kampioenschappen of (inter)nationale toernooien waarvoor een lidmaatschap vereist is.

 

Trainingsmogelijkheden

Stardust All American Bowling & Party Lounge biedt de leden van de Sittardse Bowling Vereniging op zaterdag- en zondagochtend tussen 11 en 13 uur de mogelijkheid tegen een gereduceerd tarief te trainen op wedstrijdcondities.

De Sittardse Bowling Vereniging heeft de beschikking over een 2-tal gediplomeerde trainers, te weten Mayk de Haan en Patrick Schatteman. Zij kunnen u tegen een redelijke vergoeding verder helpen met uw bowlingontwikkeling. Contact en afspraken met de trainers dient u zelf te maken. Het bestuur kan zeker bij het eerste contact bemiddelen.

De huisleagues worden gespeeld op verschillende oliepatronen.

De Maandag Master League en de Dinsdag Trio League spelen op 3 verschillende patronen gedurende het seizoen.
De Canadian Corner League speelt alle wedstrijddagen op 1 oliepatroon.

  Maandag Master LeagueDinsdag Trio LeagueCanadian Corner League
periode 1 Weber Cup Scimitar 2018      Kegel Stone Street
periode 2 ETBF Medium 1 2018
periode 3 Kegel Stone Street  

Het G-bowlen is een competitie voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en staat onder leiding van Jan Cremers en Herman Goldsmid. Zij worden ondersteund door vele leden van de Sittardse Bowling Vereniging en spelen op woensdag, de oneven weken, hun competitie op 12 banen met 4 bowlers. Vol enthousiasme, zeer geanimeerd en met fanatisme.

gbowlen

In het najaar vindt 1x per jaar met heel veel succes het "Samen Sterk" toernooi plaats, waarbij een G-bowler samen met een ander lid van de Sittardse Bowling Vereniging een toernooi spelen.

De G-bowlers spelen ook Sittardse en Limburgse kampioenschappen. Door het spelen van een kwalificatietoernooi, is er een mogelijkheid om mee te doen aan de Nederlandse Kampioenschappen G-bowlen te Almere.

Klik hieronder voor de uitslagen en de Facebookpagina van het G-Bowlen.

uitslagen FB Pagina

De Sittardse Bowling Vereniging heeft een eigen jeugdafdeling. Deze jeugdafdeling staat onder leiding van Christianne Kerckhoffs. Zij is als bestuurslid het aanspreekpunt tussen de ouders en het bestuur.

jeugdJeugd League

De jeugd speelt op woensdag van de even weken om 19.00 uur een competitie.
De kosten per speeldag zijn € 5,00 per deelnemer.
Hieronder een link naar de uitslagen van deze competitie.
Uitslagen

 

Training

Op zaterdag vindt er een training plaats voor de jeugd t/m 21 jaar, van 11.00 tot 13.00 uur onder leiding van onze gediplomeerde trainers Mayk de Haan en Patrick Schatteman en ondersteund van Gerard Vastmans en Patrick Tribulet. De kosten voor de trainingen zijn € 25,00 per maand. In de zomermaanden vindt er géén training plaats.

De jeugd van de Sittardse Bowling Vereniging heeft in de loop van de jaren vele toppers voort gebracht. In de beginjaren waren dat o.a. Will v/d Looverbosch jr., Angelique en Bert de Win. Meest recente toppers zijn Glenn en Brian Zillekens, Jordi Putman en Mike Bergmann.

Momenteel trainen er ook jeugdspelers mee bij de landelijke en regionale selecties.
Mike Bergmann heeft zich via de NL-selectie voor de 5 achtereenvolgende keer geplaatst voor de Europese Jeugdkampioenschappen. Dit jaar worden deze in Wenen, Oostenrijk van 13 t/m 22 april 2019 gehouden.

Tevens speelt de Sittardse Bowling Vereniging dit bowlingseizoen ook met 3 teams mee aan de Nationale Jeugd Trio League. De Sittardse Jeugd heeft onder andere 2 keer het Nederlands Kampioenschap Jeugd Trio League gewonnen en zijn diverse keren op het podium geweest bij de zogenaamde Stedenontmoetingen.

Verder zijn er vele individuele topprestaties en kampioenschappen behaald.

 

Toernooien en Kampioenschappen

De Sittardse Bowling Vereniging organiseert gedurende het bowlingseizoen een aantal zogenaamde huistoernooien en de Sittardse Jeugd Kampioenschappen. Deelname aan deze toernooien staat open voor alle jeugdleden van de Sittardse Bowling Vereniging. 
Zij kunnen ook deelnemen aan Regionale of Nederlandse Jeugd Kampioenschappen of (inter)nationale toernooien waarvoor een lidmaatschap vereist is.

 

De Jeugdafdeling heeft ook een eigen Facebook Pagina.
 FB Jeugd

Stardust All American Bowling & Party Lounge biedt de leden van de Sittardse Bowling Vereniging op zaterdag- en zondagochtend tussen 11 en 13 uur de mogelijkheid tegen een gereduceerd tarief te trainen op wedstrijdcondities.

De Sittardse Bowling Vereniging heeft de beschikking over een 2-tal gediplomeerde trainers, te weten Mayk de Haan en Patrick Schatteman. Zij kunnen u tegen een redelijke vergoeding verder helpen met uw bowlingontwikkeling. Contact en afspraken met de trainers dient u zelf te maken. Het bestuur kan zeker bij het eerste contact bemiddelen.