De tweede PinTalk is voor Ben Groen. Ben speelt in de Canadian Corner league op donderdagavond. Geboren in Australië en via Amsterdam naar Limburg gekomen.
We stellen hem graag aan jullie voor.

Ben Groen
Nico Derks 5 7 10

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Mijn naam is Ben Groen en ik kom uit Waddamana, Tasmania wat in Australië ligt. Nadat ik mijn 4 jaren als een militair voor Australië hebt overleefd ben ik op mijn 22ste in Nederland komen wonen...uiteraard vanwege een vrouw.

In Nederland heb ik mijn vak als allround schilder/spuiter en letter zetter voortgezet totdat ik in 2008 begon als docent Engels in het voorgezet onderwijs.

Als sporter was ik als Australian Rules footballer maar keeper geworden en heb Hoofdklasse gespeeld. Als cricketer heb ik tevens het hoogste niveau in Nederland gehaald.
Naast het bowlen ben ik ook fanatiek aan het golfen met een handicap van 14,7.
Ik woon nu samen met een mooie Limburgse in dynamisch Beegden. Life is good.

Waar zouden de andere leden jou eventueel van kennen?
Ik ben bekend van het TV-programma Opsporing Verzocht en uiteraard kennen de leden mij ook als iemand die bloedserieus is en de Limburgers cultureel probeert te laten ontwikkelen…haha!
Even serieus, mensen kennen mij in ieder geval van de Canadian Corner League en huistoernooien waaraan ik deel neem.

Sinds wanneer bowl je en hoe vaak per week sta je op de baan?
De eerste keer dat ik enigszins serieus bowlde, was in 1985 in Amsterdam. Ik heb daar tot 1988 bij Knijn Bowling op de maandag en Borchland op de donderdag gespeeld. Ik moest noodgedwongen stoppen, nadat ik mijn arm verbrijzelde tijdens een voetbal wedstrijd in 1988.
Nu bowl ik, afgezien van de zeer lange Corona vrije bowling periode gemiddeld 3 keer per week.

Wat is je hoogste game en op welke prestatie ben je vooral trots?
Mijn hoogste game is 288 tijdens de Canadian Corner Trio league. Deze prestatie was top maar met een serie van 206, 214 181 en 288 was ik vooral trots op de avond omdat ik toen net een gemiddelde had van 145. Het was ook meteen de startschot van een alsmaar stijgende gemiddelde.

Verder ben ik zeer trots op onze teamnaam en shirtjes, “Raiders of the Lost strike”….en als ze allemaal vallen? “Found it!”

Wat maakt bowlen binnen de Sittardse Bowling Vereniging en op de banen van Stardust zo leuk?
De vereniging is goed op weg om het voor iedereen naar de zin te maken en is daarbij altijd op zoek naar het beste. Niet alles is perfect. Maar als oud-voorzitter van een cricket vereniging is perfectie in het verenigingsleven een doel, welk nooit gehaald wordt. En dat is meteen het mooie ervan.

Stardust zelf is laagdrempelig, gezellig en met vriendelijk personeel. Zij staan ook voor je klaar als je voor een training een baan geolied wilt hebben, zelfs buiten de reguliere trainingsdagen. Gewoon een leuke tent. 

Welk bowlingdoel heb je voor jezelf gezet richting de toekomst?
Het halen van de PBA. Het klinkt onwaarschijnlijk, maar als je één strike kunt gooien, kun je er ook tien gooien en is 100 ook haalbaar.
Nu ik het zo lees, wordt het wel erg saai. Niet alleen voor mij maar ook voor de tegenstander. Nee, dan geef ik liever iedereen een gelijke kans en hou ik het op beter worden in de toekomst voor mezelf..

Wat is de beste bowlingtip die je ooit hebt gekregen?
Kijk hoe jij je bal gooit, wat je bal doet, en zodra je dat door hebt de pins vergeten en mik op de arrows.
Bowlen is net golfen. Je betaalt een hoop om zo weinig mogelijk worpen te doen, en als je heel goed bent betalen ze bergen geld om nog minder worpen te hoeven doen.