PinTalk nummer 4 alweer. Dit keer hebben we gesproken met Rolf Weerts. De meesten van jullie kennen Rolf van zijn culinaire kwaliteiten en zijn bereidwilligheid om te assisteren bij activiteiten voor G-Bowlers, feestavonden en nog veel meer.
We stellen hem graag aan jullie voor.

Rolf Weerts
78552224 2559084921027654 5864286816256917504 n

Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Rolf Weerts, 40 jaar en kom uit Heerlen. Ik woon alweer heel wat jaren samen met mijn vrouw Cynthia en dochter Phyllis in Geleen.

Waar zouden de andere leden jou eventueel van kennen?
De meesten kennen mij van de Maandag Master League waar ik al jaren speel voor team ProShop Sittard. Ik heb vroeger ook gebowld in Heerlen in de jeugdleague en in de Dilleleague op de donderdagavond. Verder ben ik betrokken geweest bij onder andere enkele mosselavonden in de bowling en heb ik als vrijwilliger geholpen bij diverse evenementen en toernooien.

Sinds wanneer bowl je en hoe vaak per week sta je op de baan?
Ik ben begonnen met bowlen in 1991 bij de jeugd in Heerlen. Dat is alweer een hele tijd geleden. Ik heb enkele jaren niet of nauwelijks gebowld omdat ik o.a. werkzaam was in Zwitserland.
Op dit moment kunnen we helaas niet bowlen, maar anders sta ik minimaal 1x per week te bowlen in de huisleague.

Wat is je hoogste game en op welke prestatie ben je vooral trots?
Mijn hoogste game is 296, helaas met de big-4 (4-6-7-10 split) als laatste bal. Deze heb ik gegooid tijdens de maandagavond league.
Ik ben het meest trots op het behaalde kampioenschap met NTL-team Bowl-Easy / Dolfijn Bowling in de Hoofdklasse. Hetgeen ons toen een plek in de Eredivisie opleverde. Verder hebben we met hetzelfde team het Ronald Dol Memorial Team toernooi gewonnen in 2018.

Wat maakt bowlen binnen de Sittardse Bowling Vereniging en op de banen van Stardust zo leuk?
Een gezellige avond bowlen met leuke teams in Sittard, maken het voor mij een fijne plek om er te komen.

Welk bowlingdoel heb je voor jezelf gezet richting de toekomst?
Natuurlijk ooit een 300 game gooien.

Wat is de beste bowlingtip die je ooit gekregen hebt?
Ik heb enkele tips gekregen, o.a. van André van Gurp, die ervoor gezorgd hebben dat ik van mijn typische bowling huppeltje af ben gekomen.